مطلب اول:
حشرات بطور کلی دارای دو نوع چشم می باشند: ساده و مرکب...
اگر به چشم مگس معمولی ویا سایر حشرات، دقت کنید. متوجه میشوید که درسر او دو برامدگی بزرگ و کروی دیده میشود.چشمهای مرکب هرکدام حدودا ازدو تاسی هزار واحد بینایی تشکیل شده و هر چشم تصویرهای بسیاری( برابر با تعداد واحدهای بینایی) تشکیل میدهد.و چون هرعدسی یک چشم مرکب قسمت کوچکی ازدید زنبوررادریافت می کندو مغز تصویر هر یک ازعدسیها را گرفته و تصویربزرگ موزاییکی تشکیل میشود.و حشره راقادر به تشخیص جزئی ترین حرکات پیرامون خود میکند.(مثل وقتی که شما قصد ضربه زدن به یک مگس رادارید.)
علاوه بر چشم مرکب، اکثر حثرات مانند مگس دارای دارای چشم ساده نیز هستند. مگس سه چشم ساده دارد که دربالا ووسط چشم مرکب تشکیل یک مثلث را میدهد.که راس آن بطرف پائین است.
چشم مرکب برای فاصله دور(3تا4 متر) وچشم ساده برای فاصله نزدیک(2تا5 سانتیمتر)   
مورد استفاده قرار میگیرد.چشم ساده اغلب به تشخیص مقدارنورموجوددرمحیط(تاریکی وروشنایی)کمک میکند اما قادر به درک تصویر نیست.
  چشمهای حشرات درمقایسه باانسان دارای حرکت نبوده وقابلیت فوکوس(تطابق)نیز ندارد.
پروانه هاکه دارای دید نسبتا بیشتری نسبت به سایر حشرات هستند.تاچندمتررا می بینند درحالیکه زنبوران فقط تامسافت 25 سانتیمتری خود رامی بینند.البته حس بویایی حساس زنبوربه آنهادرجبران این نقیصه کمک میکند.چشم مرکب درزنبور عسل به درک نور،رنگ و همینطور اشعه  uv آفتاب کمک میکند.
سنجاقکها که درحال پرواز به شکار می پردازند نسبت به سایر حشرات ازدید بهتری برخوردارند.آنها دارای دوچشم مرکب بزرگ که هریک از سی هزار لنزتشکیل شده ودوچشم منفرد که به وی توانایی انجام فعالیتهایش را میدهد.
با وجود تفاوتهایی ک بسیاری که بین چشم انسان وحشرات مشاهده میگردد،شاهت نزدیکی بین ژن مسئول کنترل تکامل چشم درانسان و حشره ای مانند مگس وجوددارد.
مطلب دوم:
برای بیشتر حشرات قدرت بینایی و بویایی از مهم‌ترین احساس‌ها می‌باشد. حشرات دارای چشم‌های مرکب هستند به این معنی که چشم حشره از دو قسمت مجزا تشکیل شده‌است هر قسمت از چشم حشره دارای لنز مخصوص به خود می‌باشد. حشرات برای بو کشیدن و مزه کردن از شاخک‌هایشان و بعضی اوقات از قسمت‌های دیگر بدنشان استفاده می‌کنند. آن‌ها همچنین برای لمس کردن اشیاء از شاخک‌هایشان استفاده می‌کنند.
هر چشم انسان فقط یک عدسی دارد که در وسط چشم قرار گرفته و او را قادر به دیدن می‌سازد. اما اگر چشم حشرات را زیر میکروسکوپ قرار دهید میبینید که اکثرا هزاران عدسی کوچک دارند و به همین خاطر است که حشرات خیلی چابک هستند و به سختی می‌توان آن‌ها را در حال پرواز به دام انداخت .
زیرا آن‌ها با کمک عدسی‌های فراوان در یک لحظه هزاران منظره متفاوت رو بررسی می‌کنند .
برخلاف تصور عوام حشرات در یک زمان، صدها کپی از یک تصویر را نمی‌بینند بلکه هر لنز قسمت کوچکی از تصویر کلی را می‌گیرند و الگو و شکلی شبیه موزاییک درست می‌کنند، یک چشم مرکب می‌تواند از ده تا سی‌هزار قسمت تشکیل شده باشد که بسته به نوع حشره متفاوت است. برای مثال سنجاقک و آخوندک بیشترین تعداد قسمت‌ها (بالای سی هزار تا) را دارند . آن‌ها دید موزاییکی دارند و آن‌چه را که ما به وضوح می‌بینیم آن‌ها به صورت شطرنجی میبینند.